Az EFA társintézményeit az azonos célkitűzés, a hasonló szemléleti keret kapcsolja össze. Valamint azok az emberek, akik a saját személyes céljaikon túlmutatva szeretnének valami többet tenni embertársaikért.
Gerson Egészségközpont ►
“A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány ►
Magyar Transzperszonális Egyesület ►
Kheiron Pszichológiai Tanácsadó és Oktató Központ ►
Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület ►

Gerson EgészségközpontGerson Egészségközpont Dobogókő
Email: info@gerson.hu
Székhely: 2098 Pilisszentkereszt-Dobogókő Téry Ödön u. 18.
Telefon: 06-26-547004, 06-30-6426-341 (Hétfő – csütörtök 10:00 – 14:00 óráig)

Az Egészségközpont jelenleg 16 fő a befogadására képes. A kisebb méretnek a vendégek az előnyét élvezhetik, hiszen családias a légkör, személyre szóló minden program.
Szobák: A házban 10 szoba van, egyágyas, kétágyas, három ágyas szobák. A két- és háromágyas szobák pótágy elhelyezésére is alkalmasak. Minden szobához tartozik fürdőszoba, jórészt zuhanyzósak. A szobák nagyok, világosak. Az ágyak megfelelnek az egészséges, pihentető alvás kívánalmainak. A tiszta gyapjúból készült ágyneműk, a nagyon csendes környezet és a tiszta hegyi levegő ellazít, megnyugtat, és mély álomba szenderít.

Ház : A közös helyiségek is mutatják a hely különleges formáját. A barátságosan kialakított recepció kellemes várakozóhely a programok kezdésére. A házban az egészséges életmóddal kapcsolatos termékek megtalálhatók és meg is vásárolhatóak. A választékot különféle művészeti alkotások teszik még vonzóbbá. Az étkezőhelyiség 29 vendég befogadására alkalmas. Az étkezések közötti időszakokban ez az otthonosan berendezett, napfényes és szellős terem oktatásra, tanfolyamok rendezésére is használható. Az épület emeletén található a délelőtti és délutáni csoportfoglalkozásoknak helyet adó tornaterem.
A földszinten szaunát vehetnek igénybe a vendégek, ezzel is segítve a test regenerálódását. Rendhagyóan könyvtárral is várjuk kedves vendégeinket, ahol különböző, a testtel, a lélekkel és a szellem egészségével foglalkozó irodalmat forgatatnak a programok szüneteiben.

Kert: Az Egészségközponthoz hangulatos erdei környezetben kialakított, nagy kert tartozik, mely alkalmas napozásra, pihenésre a foglalkozások közti szünetek kellemes eltöltésére. Esténként tábortüzeket és “szalonnasütéseket” (burgonya, alma, kukorica sütés) rendezünk, ami a beszélgetéseket még meghittebbé teszi, és a barátságokat elmélyíti.

A Gerson Egészségközpont szolgáltatásai:
• Szakképzett orvosi felügyelet mellett a terápia egyéni beállítása,
és felügyelet melletti végzése – kéthetes tábor keretében
• Kiegészítő természetgyógyászati terápiák
• Egyéni- és csoportos pszichoterápia
• Előadások a Gerson terápia elméletéről-gyakorlatáról
• Felkészítés a Gerson terápia otthoni folytatására
• Folyamatos utánkövetés és monitorozás
• Személyes állapotmonitorozás a Gerson Egészségközpont felügyeletével

“A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány“A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány
1093 Bp., Mátyás u. 18. fszt. 1.
Telefon: (06-1) 367-5133
Email: tamaszado@rakellen.hu                                                Daganatos betegséget diagnosztizáltak Önnél, vagy családtagjánál? Információt keres, vagy már túlságosan is sokat talált az interneten böngészve, és elbizonytalanodott: merre tovább?
Mindenki mást javasol, vagy éppen semmit nem mond azzal kapcsolatban: mit egyen, mit tegyen hogy csökkentse a kezelések mellékhatásait vagy miként nyugtassa meg felzaklatott lelkét, szedjen-e vitaminokat és ha igen milyet?
Ezer kérdésre keres választ, aki a daganatos betegség közelébe került..
Alapítványunk 1985 óta igyekszik minden tudásával, tapasztalatával segíteni az érintetteket és családtagjaikat.

Magyar Transzperszonális Egyesület logoMagyar Transzperszonális Egyesület
Email: mte@transzperszonalis.hu
A Magyar Transzperszonális Egyesületet 1994-ben alapították azok, akik megtapasztalták a transzperszonális szemléletű önismereti munka gyógyító, segítő hatását személyes életükben és munkájukban. Célul tűzték ki a hazánkban alig ismert transzperszonális pszichológia és szemlélet megismertetését. Fontos feladatuknak tartják azt is, hogy egy új értékrendet képviseljenek, amely az élet örömteli kiteljesedését kínálja pénzközpontúvá és embertelenné váló világunkban.
A transzperszonális latin eredetű szó, jelentése: túl a személyesen. A kifejezést Jung használta először, annak megjelölésére, hogy mindennapi világunkon túli emberi tapasztalatok is gazdagítják életünket. Ide tartoznak kiemelkedő szellemi, spirituális élményeink, meditációs tapasztalataink, a különleges csúcsélmények, az élet sokszor fájdalmas, szenvedésteli, máskor eksztázissá fokozódó pillanatai. Emberi minőségünk lehetőséget nyújt arra, hogy ezeknek a különleges tapasztalatoknak jelentést és értelmet adjunk, általuk hétköznapi életünket megfényesítsük, és személyiségünk fejlődésével az emberi közösség szolgálatára lehessünk.
Az Egyesület tevékenységének egyik fő területe: programjai segítségével elérhetővé tenni a transzperszonális szemléletű önismereti munkát, neves szakemberek által vezetett sajátélményű kiscsoportokban. Önmagunk megismerésével könnyebben megoldhatjuk életvezetési problémáinkat, emberi konfliktusainkat, megtanulunk jobban szeretni és hatékonyabban dolgozni. Az Egyesülethez kapcsolódó, transzperszonális szemlélettel kiképzett szakemberek – pszichológusok, pszichoterapeuták, facilitátorok, tanácsadók – sokféle módszerrel tudják segíteni az érdeklődőket.

Kheiron központ logoKheiron Pszichológiai Tanácsadó és Oktató Központ
Cím: 1061 Budapest, Hegedű u. 9. fszt/3. Tel: (1) 341-4501
Kheiron kentaur a sebzett gyógyító. Isteni minőségében halhatatlan, tanítója és orvosa a hősöknek, és egyúttal a gyógyítás istenének, Aszklépiosznak is. Az ő alakját választottuk jelképül, egy olyan korszakban, melyben kettős feladattal birkóznak sokan: úgy gyógyulni, hogy közben feladatainkat, kötelezettségeinket is el kell látni. Úgy is mondhatjuk, Kheiron a békés harcos segítője, aki a szeretet útján járva száll szembe a félelemmel, az igazságtalansággal.
A Kheiron központ ezeket a mitológiai és filozófiai gondolatokat, a távlati célokat a mindennapi életben segíti megvalósítani. A transzperszonális pszichológia és pszichoterápia eszközeivel lehetőséget nyújt az önismeret elmélyítéséhez, és az önismeret segítségével a testi lelki gyógyuláshoz és az önmegvalósításhoz.
Központunkban jelentkezni lehet egyéni és csoportos pszichoterápiára és konzultációra személyes, párkapcsolati és munkahelyi konfliktusokban. Bizonyos problémákban, pl. a spirituális krízisekben különösen fontos lehet transzperszonális képzettségű kollégáink szakértelme.
A transzperszonális pszichológia oktatóbázisa is a Kheiron központ. Várjuk pszichológus és pszichoterapeuta kollégák érdeklődését képzéseinken. A tanácsadók, orvosok, tanárok és más segítő foglalkozásúak számára is tartunk komplex képzéseket, ahol a tp pszichológia elméleti oktatása mellett a készségek fejlesztésére, a gyakorlati munkára helyezzük a hangsúlyt. Nemzetközi kapcsolataink révén rendszeresen sor kerül külföldi terapeuták meghívására is.

Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület logoSZOMATO
A Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület azért alakult meg, hogy megismertesse a szakmai és laikus közönséggel ezt a Magyarországon kevésbé képviselt irányzatot, továbbá megteremtse az intézményes kereteket a szomato-pszichoterápiák alkalmazásához és szomato-pszichoterápiás szakemberek képzéséhez.
Az Egyesületet a franciaországi Ecole Européenne de Psychothérapie Socio- et Somato-Analytique (a továbbiakban EEPSSA) képzésében résztvevő, vagy azt már befejezett szakemberek alapították 2007-ben, akik az elvégzett tréningek nyomán elköteleződtek a szomato-pszichoterápiás irányzat mellett.
Az EEPSSA képzésének filozófiája az emberi létélmény globalitásának, teljességének (francia szóhasználattal „plénarité”) bevonása a pszichoterápiás munkába, amit holantropikus (a kifejezés az egészet jelentő görög holos és az embert jelentő antropos szavak összevonásából származik) paradigmának is neveznek. Az EEPSSA integratív pszichoterápiás képzésének keretében a szomato-pszichoterápiás módszerek mellett a jelentősebb pszichoterápiás megközelítések is a tananyag részét képezik (pszichoanalitikus, kognitív-viselkedésterápiás és rendszerszemléleti modellek).
A képzés egyes – elsősorban test-orientált – módszerek mélyebb, sajátélmény szintű megtapasztalását biztosítja, más technikák esetében rövidebb módszerdemonstrációt kínál. Az elméleti felkészítés az integrativitás jegyében felvillantja a különböző iskolák, módszerek találkozási pontjait: bemutatja hogyan egészítik ki egymást ezek, különböző lelki zavarok esetén melyik megközelítés a legadekvátabb, illetve miként lehetséges a teljes embert (beleértve a testi és spirituális dimenziót is) bevonni a pszichoterápiás munkába.