Simonton tréning

A tréning vezetője: Farkas Júlia, családállító csoportvezető /Simonton tréner/ pszichológus.
Amennyiben programjainkra szeretne jelentkezni,
elérhet minket 10 és 16 óra között hétfőtől csütörtökig a 06-1- 2171360 számon,
és e-mailben: egeszsegforras.alapitvany@gmail.com

Alapítványunk tevékenységünk legfontosabb területei: a daganatos betegeknek nyújtott támaszadás, a rákos betegekkel foglalkozó szakembereknek biztosított továbbképzés, egészségnevelő és betegségmegelőző programok, kiadói tevékenység.
Ennek a programnak a keretében adtuk ki Carl Simonton könyvét, „A gyógyító képzelet”-et. Már a kezdetektől szerveztünk Dr. Herman István, majd Orosz Katalin vezetésével mind a szakembereknek mind a daganatos betegeknek Simonton képzést.

2011. nyarán-őszén elindítunk egy új, komplex onkopszichológiai programsorozatot a Rák ellen az emberért a holnapért Alapítvánnyal közösen. A részletek hamarosan megjelennek az aktualitások között.

A daganatos betegek kezelére kidolgozott módszer a relaxáción és a képzelet erején alapul. A relaxáció önmagában is alkalmas a betegek körében oly gyakori feszültség- és félelemkörök megtörésére. Ezen kívül, mint a közelmúlt pszicho-neuro-immunológiai kutatásai kimutatták, a relaxáció önmagában is képes az immunrendszer aktiválására: relaxáció után mérhetően nő pl. a ráksejtek elpusztítására szakosodott killer limfociták száma.

A képzelet az úgynevezett irányított imagináció eszközével állítható a gyógyítás szolgálatába. Az irányított imagináció során a beteg elképzeli, maga előtt látja ­(vizualizálja) betegségét, s annak gyógyulási folyamatát.

Hogyan hat a Simonton házaspár által kidolgozott módszer? Hogyan képesek
befolyásolni a fantáziaképek a test valóságos folyamatait? Kísérletes bizonyí­tékok állnak már rendelkezésre arról, hogy imaginációval befolyásolható az immunrendszer működése. Ha hiszünk önmagunkban, testünk, immunrend­szerünk öngyógyító képességében, – és a fantáziaképek ezt a hitet keltik fel és erősítik meg újra és újra – akkor valóban beindulnak az öngyógyító ­mechaniz­musok. A reményt a szervezet biológiai folyamatokká változtatja, melyek helyreállítják a természetes védekezést, megfékezik a daganatsejtek termelődését.