Simonton-tanfolyam

Az Egészségforrás Alapítvány keretei között 1991 óta szervezünk Simonton-csoportokat daganatos betegek részére. A módszer több évtizedes tapasztalata mutatja, hogy alkalmas arra, hogy hozzájáruljon a félelmetes diagnózis, a rákbetegség személyes, mélyebb megközelítéséhez és a betegséghez való viszony átformálásához. Részben ebben rejlik az a titok is, hogy miért segíthet közvetlenül a lélek belső képeinek felidézésével a gyógyulásban.

A 10 x 2 órás tréning célja, hogy a Simonton házaspár által kidolgozott relaxációs és imaginációs elemeket használó, széles körben elterjedt módszer megtanulásához segítséget nyújtson. A módszer lényege, hogy a gyógyuláshoz a beteg a rendszeres gyakorlással segítségül hívja a test és a lélek mélyebb, nehezebben hozzáférhető erőit.

A folyamat során a résztvevők megtanulnak figyelni testi feszültségeikre, és a test jelzéseire. Ez képezi alapját a lazító gyakorlatnak. Ezt követően a gyógyító belső képek megjelenítését a résztvevők a vezető segítségével megtanulják, és naponta kétszer-háromszor gyakorolják otthon. Ellazult állapotban a belső képek megfelelő felépítésével és irányításával a gyakorló közvetlenül stimulálja az immunrendszerét, és pozitív hatást gyakorol a testi folyamataira.

A módszert daganatos betegek kiegészítő gyógymódjaként lehet használni, de kitűnően alkalmazható számtalan más betegség esetén is, minimális módosítással. Segítséget nyújt azoknak a pszichés problémáknak a feltárásában és megoldásában, melyek a stressz helyzetek kezelésével függnek össze.

Helyszín: Egészségforrás Alapítvány, 1092 Budapest, Ráday u. 37. III/1.
Időtartam: péntekenként 14.00-16.00-ig.(10 alkalom)
Részvételi dij: 25 000,-Ft.
Létszám: 6-10 fő
Csoportvezető: Majoros István mentálhigiénés szakember, Autogén-tréning oktató, és kiképzett Simonton-tréning oktató.

Érdeklődés és jelentkezésEgészségforrás Alapítvány (tel: 217-1360)

>>> Továbblépés az aktuális programhoz >>>