A tanfolyam egy elméleti és egy gyakorlati részből áll.

Az első blokkban részletesen elemezzük a terápia lényegét, alapelméletét, azt, hogy a „csodatévő” levek, gyógyszerek, a kávébeöntés és a diéta együttese hogyan hat a szervezetre, milyen fiziológiai és fiziopatológiai változások zajlanak sejtszinten, valamint arról, hogy a mai biofizikai, biokémiai kutatási eredmények hogyan adnak tudományos magyarázatot ezekre az összefüggésekre.
Külön-külön ismertetjük a terápiában alkalmazott egyes gyógyszereket, ezek hatóanyagát és hatását, hogy érthető legyen szerepük a terápia teljességében.
Fontosnak tartjuk, hogy a beteg pontosan tudja, mit miért tesz,
mely cselekedetének milyen élettani hatása van.

A második blokkban, a korábban tárgyalt elméleti ismeretekre alapozva, egy teljes terápiás napot végigkövetve, megtanítjuk az órarend kialakítását, a pontos, receptszerű adagolásokat mind a leveket, mind a diéta egyes elemeit tekintve.
Részletes tájékoztatást nyújtunk a terápiához szükséges alapanyagok, zöldségek, gyümölcsök különböző táplálékkiegészítők, valamint egyéb, konyhai és fürdőszobai eszközök és használati tárgyak beszerzési lehetőségéről, aktuális árairól.
Pontos útmutatást adunk a terápiában használt, külföldi gyógyszerek beszerzéséhez, beleértve a szükséges mennyiségek kiszámolását, a megrendelő lap kitöltését, elküldését, valamint a pénzátutalás lebonyolítását is.