Minden Gerson terápia iránt érdeklődőnek azt ajánljuk, hogy olvassák el az alább felsorolt  könyveket, hogy teljes képet alkothassanak erről a gyógyítási módról, hatásmechanizmusát megismerhessék.

A Gerson terápiáról szóló könyvek kaphatók az Egészségforrás Alapítványnál (1097 Budapest, Ráday u 37 III/1, www.egeszsegforrasalapitvany.hu )

-Beata Bishop: Ideje a gyógyításnak

-Charlotte Gerson, Beata Bishop: Gerson terápia

-Dr. Max Gerson: Rákterápia

A könyvek elolvasása után az alapítvány szervez 2-3 havonta egy egész napos előadást a Gerson terápiáról.

Az előadás alatt fontos információk hangzanak el úgy a terápia gyakorlati részéről mint az elméleti részéről egyaránt. Olyan kérdésekre ad választ a terapeuta melyek akkor merülnek fel, amikor valaki belevág a terápiába és amelyek a Gerson terápia című könyvben nem fellelhetőek.

Mivel az egyéni tanácsadásokon nincs elegendő idő és mód olyan alapvető elméleti és gyakorlati részletek megtárgyalására, melyek nélkülözhetetlenek a terápia élettani összefüggéseinek megértéséhez, valamint a mindennapi korrekt gyakorlati kivitelezéséhez, ezért kérjük, hogy lehetőség szerint ne csak az érintett személy, hanem annak hozzátartozója, jövőbeni segítője is jöjjön el, különben nem tud megfelelő támaszt nyújtani a terápiában.

Nagyon fontos, hogy az első látásra csodaszernek tűnő terápia valójában egy nagyon nehéz, kemény elszántságot és kitartást, emberi és anyagi ráfordítást követelő csodálatos módszer.

Ezt a rendszert alapjaiban kell megismerni, érteni kell az élettani hatás mechanizmusokat és pontosan kell tudni a mindennapi gyakorlat helyes megvalósítását, illetve érdemes meghallgatni és megfogadni a több évtizedes tapasztalat eredményeként megszületett javaslatokat és jó tanácsokat a zöldségek, kiegészítőszerek, konyhai felszerelések és egyéb szükséges eszközök beszerzése, illetve kereskedelmi kapcsolatok terén is.

A résztvevők minden fontos információt megkapnak, melynek birtokában képesek lesznek egy reális elvárásokon alapuló, helyes döntést meghozni a terápia elindítását illetően, hiszen nem a csodavárás, hanem a tudás birtokában lesznek alkalmasak rálátni saját egészségi állapotukra, állapotuk javítási- vagy éppen gyógyulási esélyeire,  illetve saját családi, szociális hálójukra, lehetőségeikre.
A megszerzett ismeretek alapján hozott döntés erőteljesebb, kitartóbb elszántságot biztosít majd, illetve megteremti a terapeutával történő korrekt kommunikáció alapjait, az együtt gondolkozás, valamint az egyén számára legmegfelelőbb irány közös kijelölésének lehetőségét.

Az előadás után igyekszünk sürgősen megszervezni az egyéni konzultációt azon személyek számára, akik meghozták döntésüket, és szeretnék mielőbb elkezdeni a Gerson terápiát vagy -életmódot, kinek-kinek egyéni állapota és lehetősége szerint.