« All Események

Simonton tréning indul daganatos és krónikus betegek részére!

október 30 @ 17:30 - 19:00

Esemény Navigation

Simonton-tréning

Az Egészségforrás Alapítvány keretei között 1991 óta szervezünk Simonton-csoportokat daganatos betegek részére. A módszer több évtizedes tapasztalata mutatja, hogy alkalmas arra, hogy hozzájáruljon a félelmetes diagnózis, a rákbetegség személyes, mélyebb megközelítéséhez és a betegséghez való viszony átformálásához.

A 8 x 1,5 órás tréning célja, hogy a Simonton házaspár által kidolgozott relaxációs és imaginációs elemeket használó, széles körben elterjedt módszer megtanulásához segítséget nyújtson. A módszer lényege, hogy a gyógyuláshoz a beteg a rendszeres gyakorlással segítségül hívja a test és a lélek mélyebb, nehezebben hozzáférhető erőit.

A folyamat során a résztvevők megtanulnak figyelni testi feszültségeikre, és a test jelzéseire. Ez képezi alapját a lazító gyakorlatnak. Ezt követően a gyógyító belső képek megjelenítését a résztvevők a vezető segítségével megtanulják, és naponta kétszer-háromszor gyakorolják.

Emellett a résztvevők ismereteket szereznek a stresszről, kapcsolataink kezelésének szabályairól, és egy hatékony kommunikációs forma (asszertivitás) lehetőségeiről.

A módszert daganatos betegek kiegészítő gyógymódjaként lehet használni, de kitűnően alkalmazható számtalan más betegség esetén is, minimális módosítással. Segítséget nyújt azoknak a pszichés problémáknak a feltárásában és megoldásában, melyek a stressz helyzetek kezelésével függnek össze.

Helyszín: Egészségforrás Alapítvány, 1092 Budapest, Ráday u. 37. III/1.

Időtartam: 2017. október 30. – december 18. hétfőnként 17.30-19.00-ig.

Részvételi díj: 18.000 Ft.

Létszám: 6-10 fő

Csoportvezető: Majoros István mentálhigiénés szakember, Autogén-tréning oktató, és kiképzett Simonton-tréning oktató.

Érdeklődés és jelentkezés: Egészségforrás Alapítvány,

Email: egeszsegforras.alapitvany@gmail.com., tel:06-1-217-1360

Nyitvatartás: minden szerdán 09-17 óra között.

Dátum:
október 30