Kedves Barátunk!

Február 4-én tartottuk a Rákellenes Világnapot. Mi ezen és az év többi napján is segítő szándékkal fogadjuk programjainkon azokat a rákbetegeket és hozzátartozóikat, akiket érdekel, mit tehetnek magukért, hogyan válhatnak aktív részesévé saját gyógyulásuknak. Alapítványunk szakemberek közreműködésével az egészségjavító életmód kialakításában nyújthat támogatást.

Tapasztalati tény, hogy a rákbetegségből egyre többen meggyógyulnak. Való igaz az is, hogy sikerül korábban fölfedezni a bajt. És tény az is, hogy egyre többet tudhatunk már arról is mi az, ami megbetegíthet és arról is, mi minden segítheti a gyógyulást. Mindez azonban csak akkor hozhat változást a rákbeteg ember életében, ha ő maga aktívan kíván változtatni helyzetén, ha hiszi, hogy érdemes.

Statisztikák szerint a rák a civilizált országok vezető betegségfajtája. A tudományos kutatók nem találták egy valószínűsíthető okát a betegségnek, viszont egyetértés látszik tudományos körökben is az életmód befolyásoló hatásáról. Érdemes ezen elgondolkoznunk és törekedni az egészségesebb életre!

Bátorító üdvözlettel:

Kovács Dóra
alapítványi kurátor

• Ez az esemény elmúlt.

Mindennapi meditációs technikák

Ha meghalljuk azt a szót, hogy meditáció, jellemzően legtöbbünknek egy keleti szerzetes jut eszünkbe, törökülésben, hunyt szemmel, mélyen elmerülve a “gondolatnélküliség” számunkra elképzelhetetlen állapotában. Vajon van-e   ennek a fogalomnak, amit a meditáció takar, a “mi világunkra” szabott, hétköznapjainkban elérhető  útja?

Előadó: dr. Prezenszki Zsuzsa onkopszichológus, pszichoterapeuta, Simonton tréner

Dátum:
május 18