„Én a magam részéről úgy gondolom, hogy a legnagyobb esélye az igazi holisztikus megközelítésnek van, amely számba veszi az ember testét, lelkét, érzelmeit és értelmét, mozgósítja a belső adottságokat és begyógyítja a lelki sebeket, miközben ugyanakkora figyelmet szentel a súlyosan károsodott májnak és a tönkrement immunrendszernek is, hiszen ezek mind hozzátartoznak a problémához.”

(Beata Bishop: Ideje a gyógyításnak 12. oldal)

Daganatos betegségéből ezzel a szemlélettel, és a diétán alapuló Gerson terápia segítségével gyógyult meg 1983-ban Beata Bishop. Szakmai életében a Gerson terápia nem csupán egy kipróbált, és az életét, életmódját megváltoztató módszer, hanem egyben cél is, hogy Gerson szemléletet a világon és kiemelten Magyarországon minél szélesebb körben – előadások, könyvek és cikkek formájában – ismertesse. Beata jelenleg a Kaliforniai Gerson Intézet (Gerson Institute) európai képviselője, aki személyes tapasztalatai alapján tudja segíteni a rákban és egyéb degeneratív betegségekben szenvedő embereket. 2008-ban az egyik alapítója lett a dobogókői Gerson Egészségközpontnak, mely Európában az első akkreditált bentlakásos ilyen jellegű intézmény. Beata az alapítási munkában is jelentős szerepet vállalt, és jelenleg is folyamatosan segíti a központ működését. Könyve, „Ideje a gyógyításnak”, nemrég jelent meg, második magyar nyelvű, javított kiadásban. Társszerzője „A Gerson Terápia” (Healing the Gerson Way) című, ugyancsak magyarul is megjelent könyvnek, amelyet Charlotte Gerson-nal írt meg.

Ezek a könyvek hitet adnak: Beáta saját élete a példa arra, hogy van értelme küzdeni, van értelme megtalálni saját utunkat. Annyi derűvel, humorral, olykor öniróniával képes írni, hogy a daganatos betegséggel küzdő olvasó már ettől kicsit más színben látja az életét.

Beata Bishop Angliában él és dolgozik. Évente kétszer Magyarországra látogat, szemináriumokat, egyéni konzultációkat tart alapítványunknál. Munkatársainknál jelentkezhet a daganatos betegek számára szervezett programjainkra.

Jelentkezés hétfőn, szerdán és pénteken 10- 14 óra között: 06-1- 2171360

e-mailben: egeszsegforras.alapitvany@gmail.com