Az Egészségforrás Alapítvány útja Magyarországról Anglia felé indult, hogy onnan visszatérvén valóban elinduljon. „1989-ben Miklós Kati eljött, hogy megnézze a híres bristoli ráksegély központot, mert olyat akart Budapesten is létrehozni. Egy véletlen folytán találkoztunk, s én felajánlottam neki segítségemet. Röviddel ezután, a rendszerváltásra való tekintettel úgy döntöttem, hogy 41 év távollét után ellátogatok szülővárosomba. Addigra Kati már teljes gőzzel dolgozott az Egészségforrás Alapítvány létrehozásán. Engem úgy magával ragadott a lendülete, hogy minden lehető módon támogattam – előadtam, írtam, kazettákat készítettem, tréninget tartottam a munkatársak számára, a könyvemet kiadta magyarul az EFA” – emlékezik vissza Beata Bishop, az alapítvány tiszteletbeli elnöke. Beáta 1989 óta rendszeresen ellátogat Magyarországra, ahol elsőként ismertette a Gerson-terápia alapjait, és a transzperszonális pszichológia magyarországi megismertetésében is úttörő szerepe volt. Azóta is főként az Egészségforrás Alapítvány (EFA) keretein belül dolgozik: évente kétszer néhány hétre hazalátogat, workshopokat és előadásokat tart, de az év többi részében is támogatja mind a Gerson-terápiás, mind a TP pszichológiával kapcsolatos tevékenységet.

Amit Miklós Kati elkezdett, nem csupán Beáta Bishop támogatta, de számos szakember és gyógyuló és gyógyult rákbeteg is, köztük Füredi Erika, Kovács Dóra, Dr. Nagy Melánia, Kovács Zsuzsa, Orosz Katalin, később Dr. Réger Mihály, Dr. Sípos Tibor, Majoros István, Bedő Bea.

Csakis az ő munkájuk által maradhatott fenn az EFA.
A kezdetekkor megfogalmazott küldetés ma is érvényes:
Alapítványunk 1989-ben alakult daganatos betegek és hozzátartozóik megsegítésére. Tevékenységünk legfontosabb területei: a daganatos betegeknek nyújtott támaszadás, a rákos betegekkel foglalkozó szakembereknek biztosított továbbképzés, egészségnevelő és betegségmegelőző programok, kiadói tevékenység. Munkánk során döntő fontosságú az általunk megkezdett hídépítő munka az akadémikus gyógyítás és a kiegészítő terápiák között, amely annak a meggyőződésnek folyamatos hangsúlyozásán alapszik, hogy az önsegítő módszerek nem alternatívái, hanem kiegészítői a hivatalos orvoslásnak.
Az évek alatt a tevékenység bővült, s mára igyekszünk olyan programokat is kínálni, melyek a betegségek megelőzést, az egészség megtartását segítik.
A programjainkban igyekszünk a holisztikus szemléletet képviselni, mely az embert testi-lelki-szellemi-érzelmi egységnek tekinti. Ezért is helyezünk nagy hangsúlyt programajánlatunkban testünk-lelkünk ápolására, remélve, hogy ezzel megelőzhetjük a betegségek kialakulását, illetve az alternatív gyógymódok segítségével gyógyíthatjuk önmagunkat.