Előadások a gyógyulást támogató életmódról daganatos betegek és hozzátartozóik részére

Évente több százezer embert diagnosztizálnak a Földön különféle rákbetegséggel, közülük sokan elkerülhetnék a veszedelmes kórt életmódjuk változtatásával

Tudja-e, kedves Olvasó, hogy a legújabb kutatások eredményei szerint a 12 leggyakoribb rákbetegség kialakulásának esélye közel 40%-kal csökkenthető megfelelő táplálkozással, rendszeres testmozgással és az alkohol mellőzésével?

Mindeközben a legtöbb ember ma még mindig azt hiszi, hogy a rák kialakulása sorsunk elkerülhetetlen része, pedig ez nem így van. Fontos tehát megértenünk, hogy mi minden okozhat rákbetegséget és mi minden segítheti a gyógyulást!

Ha változtatunk a rákkal kapcsolatos hiedelmeinken, legyőzzük félelmünket és aktív szerepet vállalunk egészségünk megőrzésében vagy helyreállításában, jobb eséllyel nézhetünk a jövőbe. Igaz, hogy mindez nem jelent 100 %-os garanciát, viszont legalább tudjunk a kockázati tényezőkről és a gyógyulást támogató lehetőségekről.

Tapasztaljuk, hogy sok út vezet a gyógyuláshoz, és mindenkinek magának kell megtalálnia a számára megfelelőt. Bátor, egészségtudatos magatartásra biztatunk mindenkit! Előadásainkon a szemléletváltáshoz szeretnénk használható ismereteket, tapasztalatokat biztosítani.

2016. november 25. péntek, 17 óra: A GYÓGYULÁS KULCSA – a rákgyógyítás új útjain

„A betegbe mindig reményt kell önteni!”

– Hirdette Hippokratész már az ókorban. Napjainkban, amikor egyre több a daganatos megbetegedés, mi adhatna nagyobb reményt, biztosabb fogódzót mind betegnek, mind gyógyítónak, mint az a felismerés, hogy a beteg nincs kiszolgáltatva a betegségnek, hogy önmaga is nagyon sokat tehet a gyógyulásért! – Egy itthon, Magyarországon végzett tudományos vizsgálat mindezt minden kétséget kizáróan alátámasztotta. A modern lélektan és a pszichoneuro-immunológia ismereteire, valamint a spirituális hagyományokra alapozott kutatásunk eredményei szerint azok a betegek, akik elindultak az önismeret útján, akik megértették a betegség üzenetét, akik hajlandóak voltak változni és változtatni – tenni a gyógyulásért  -, azok élete, lelkiállapota számottevő mértékben javult, de ami még fontosabb – a várható élethossz  jelentős mértékben megnövekedett. Előadó: Dr. Kovács Zsuzsa, a kutatást végző klinikai szakpszichológus, terapeuta.

2016. december 2. péntek 17 óra: HOGYAN TOVÁBB? – a gyógyító életmód jellemzői

Mi a teendő, mikor kiderül a rákbetegség? Miért fontos, hogy az első nagy ijedelem után kérdezzük orvosunkat a betegség természetéről és a gyógyulási lehetőségekről? Miért hasznos mérlegelni, milyen egészségjavító szokásokat tudunk máris bevezetni?

A gyógyulást támogató életmód pillérei:

A megfelelő mozgás, természetes táplálkozás, rendszeres relaxáció. Bevezetésük azonnali pozitív változással jár. Fontos azonban tudni, hogy más támogatásra van szüksége a szervezetnek az onkológiai kezelések idején, mint azt követően, ezért feltétlenül szükséges szakemberek tanácsát kikérni a változtatásokhoz. Váljunk aktív részesévé gyógyulásunknak!

Előadó: Kovács Dóra támaszadó, életmódtanácsadó, gyógyult daganatos beteg

2016. december 9. péntek, 17 óra: AZ AUTOGÉN TRÉNING, MINT LEHETŐSÉG

Lelkünk és testünk szétválaszthatatlan egymástól, mint egy érme két oldala.

Ha lelkünkben gubanc alakul ki, arról testünk gyorsan üzenetet küld nekünk panaszok, betegségek formájában – ez a pszichoszomatikus szemlélet lényege. Az autogén tréning egy tudományosan megalapozott, orvosok által is gyakran használt relaxációs technika, az egyik leghatékonyabb stresszkezelő módszer, mely könnyen és gyorsan elsajátítható, önállóan, minden segédeszköz nélkül alkalmazható, s elvégzése mindössze 10-15 percet vesz igénybe naponta. Segítségével nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válhatunk, sokféle betegség kialakulását megelőzhetjük, vagy már meglévő betegségekből valódi gyógyulást hozhat. Rendszeres gyakorlása hozzásegít az immunrendszer erősödéséhez. A pozitív testi-fizikai hatásokon túl az autogén tréning érzelmi és szellemi harmóniánk megteremtéséhez is hozzájárul. Általa mélyebben megismerjük, megérthetjük és elfogadhatjuk önmagunkat és kapcsolatainkat.

Előadó: Tamás Dorka, AT-tréner, mentálhigiénés tanácsadó

Az előadások időtartama: péntekenként 17:00 – 19:00 óra
Helyszín: Egészségforrás Alapítvány, 1092 Budapest, Ráday u. 37. III/1.
Részvételi díj: 1.000.– Ft/alkalom

A korlátozott számú helyek miatt kérjük, előre jelezze részvételi szándékát az Egészségforrás Alapítvány elérhetőségein:

Tel:  217-1360  vagy  e-mail: egeszsegforras.alapitvany@gmail.com